INFO OG BAGGRUND >        KONTAKT >        


Aktivitetszonen
Akustik
Bæredygtighed
Dagslys
Energi
Facade
Fleksibilitet
2v2 fodbold
3v3 Fodbold - indendørs
Air Domes
Automatiske bander
Dansesal
Gardiner
Hejsefoldevæg
Hejsevæg indbygget
Miljødug
Mobile opdelinger
Mobile teleskoptribuner
Motorstyret basketstativ
Multifunktionel hal
Netvæg
Opklappelige tribuner
Rullevæg
Rummøbler
Sceneribbe
Spejlribbe
Svingbare ribber
Teleskoptribuner

Gulv
Gymnastiksal
Ibrugtagning
Indeklima
Indretning
Konstruktioner
Kulturaktiviteter
Kunstlys
Markedsføring
Nye idrætsaktiviteter
Omklædningszonen
Opholdszonen
Organisation
Overgangszonen
Stemningsrum
Tag
Teknik
Tilbygningszonen
Tilgængelighed
Trad. sportsaktiviteter
Udezonen
Udtryk
Åbenhed

Dansesal

 

Dansesal

Dansesalen er et eksempel på et mindre idrætsrum, der ikke er indrettet til boldspil, men som har andre kvaliteter og lægger op til andre former for aktivitet, uden dog at være predikteret til kun at kunne rumme en form for aktivitet. Ved at indrette en særlig sal til dans og frie bevægelsesformer, får man mulighed for at skabe den optimale stemning, den rette belysning og den optimale indretning.
 
Fordele

  • Tilbyder rum og stemning til andre former for aktiviteter end de traditionelle.

Ulemper


Eksempler 


Ollerup Idrætshøjskole

På Ollerup Idrætshøjskole ”hænger” dansesalen som en boks, svævende over springsalen. Adgangen til dansesalen foregår over en gangbro gennem springsalen. Salen har glasfacader på to sider, dels til den aktive springhal og dels til den park, der omgiver skolen. Salens placering mellem de to forskellige områder giver salen en særlig stemning og egen dynamik. Salen er indrettet med parketgulv og spejle mens væggene er malet i en dyb rød nuance, der sætter en varm stemning i rummet sammen med loftsbeklædningen af træbeton.


Institut for Idræt ved Københavns Universitet

På Institut for Idræt har man ovenpå den eksisterende gymnsatiksal bygget en ny etage indeholdende en dansesal. Vejen til salen går både forbi svømmehallen og gymnastiksalen.
Dansesalen ligger i 3. sals højde, og via de store vinduespartier er der direkte udsigt ud i birketræernes kroner. Salen er lys og velproportioneret i størrelse og loftshøjde. Udsigten til træerne, kunsten på væggene, dagslysindfaldet og de runde glaslamper sætter en stemning, der er særligt stimulerende for dans, rytmik og fri bevægelsesformer. Der er samtidig gode opholdsmuligheder på bænken langs væggen, og dermed plads for pauser og ophold.