INFO OG BAGGRUND >        KONTAKT >        


Aktivitetszonen
Akustik
Bæredygtighed
Dagslys
Energi
Facade
Fleksibilitet
Gulv
Gymnastiksal
Ibrugtagning
Indeklima
Indretning
Konstruktioner
Kulturaktiviteter
Kunstlys
Markedsføring
Nye idrætsaktiviteter
2v2 fodbold
Amerikansk Fodbold
Cross Fit
Frisbee
Futsal
Idrætscross
Løb
Paddletennis
Rulleskøjter
Skating
Squash
Stavgang
Streetgolf
Tracking af udendørssport
Udendørs fitness
Wakeboard

Omklædningszonen
Opholdszonen
Organisation
Overgangszonen
Stemningsrum
Tag
Teknik
Tilbygningszonen
Tilgængelighed
Trad. sportsaktiviteter
Udezonen
Udtryk
Åbenhed

Frisbee

 

 
Frisbee 

Frisbee står for de fleste som en underholdende rekreativ aktivitet, som vi dyrker i parker og på stranden. Men der findes mange forskellige måder at spille frisbee på. 


2 af de mere kendte former er

Ultimate
Ultimate spilles verden over. Omkring 50 lande har organiserede ultimate-turneringer, og ultimate er en fast disciplin ved World Games. I USA er sporten især stor indenfor college-verdenen, og mange skoler har 30-40 hold. Danmark klarer sig bedre og bedre internationalt, og er nu blandt verdens ti bedste nationer.
Ultimate er et holdspil, der spilles på en bane der er 100 meter lang og 37 meter bred. To hold spiller mod hinanden, og fra hvert hold er der 7 spillere på banen ad gangen. Banen er delt op i en midterfelt (64 meter) og to målfelter (hver 18 meter).

Indendørs spilles på en bane der er på størrelse med en Håndboldbane. Banen er således 20 meter bred, midterfeltet er 28 meter og målfelterne hver 6 meter. Når der spilles indendørs er der 5 spillere på hvert hold.

Et hold består typisk af op til 21 spillere (indendørs op til 12), hvoraf 7 (5) er på banen ad gangen. Der kan foretages udskiftninger efter hvert mål eller i forbindelse med skader.

I ultimate kan der både spilles på point eller tid. I turneringer spilles der udendørs til 18 point, mens der indendørs spilles til 13 point.

Ultimate bygger på spillerenes gensidige respekt. Spillerene dømmer selv hvis der opstår brud på reglerne (fejl) under spillet. Der er således ingen dommere.Disc Golf 
Det var amerikaneren Ed Headrick, der i 1975 opfandt disc golf ´kurven´ og dermed banede vej for udbredelsen af en ny sportsgren, der siden den første bane i Oak Grove har bredt sig fra Californien til resten af verden. I dag er der mere end 1.000 baner verden over.

Disc golf er blevet en populær sport, hvilket blandt andet skyldes at sporten forener nogle af de bedste elementer fra traditionel golf med de bedste elementer fra anden frisbee-sport. Det smukke svæv, evnen til at spille under alle vind- og vejrforhold og trick-kast. Hertil kommer at en disc golf bane kan anlægges på betydeligt mindre areal end en normal golf bane.

At udstyret så koster fra 100 kroner og opefter gør det også lettere for enhver der er fascineret af golfsport at komme i gang.
I Danmark findes der på nuværende tidspunkt 15 disc golf baner. 
 
Hvordan spilles det?
Disc golf spilles som almindelig golf, idet man erstatter golfkøllen og golfkuglen med en speciel golf disc, som skal kastes ned i en disc golf kurv. Man afslutter hullet ved at putte discen ned i denne kurv, det vil sige, hullet er færdigspillet når discen ligger i kurven eller hænger i kæderne.

Der gives et point for hvert kast, plus eventuelt strafpoint. Vinderen er den spiller der gennnemspiller banen i færrest kast. Det er normalt at 2 til 6 spillere går banen rundt sammen.

Golf discen adskiller sig fra en "normal" frisbee ved at være lille, forholdsvis tung, mindre vindfølsom og kan kastes langt. Der findes mange typer og modeller, som hver især bruges til forskellige typer kast så som drives, indspil eller putts. (Tekst frisbee.dk)


Spilleregler og redskaber
Ultimate: regler.pdf
Teknik: Frisbee_teknik.pdf

Links
http://frisbee.dk/