INFO OG BAGGRUND >        KONTAKT >        


Aktivitetszonen
Akustik
Bæredygtighed
Dagslys
Energi
Facade
Fleksibilitet
Gulv
Gymnastiksal
Ibrugtagning
Indeklima
Indretning
Konstruktioner
Kulturaktiviteter
Kunstlys
Markedsføring
Nye idrætsaktiviteter
Omklædningszonen
Opholdszonen
Organisation
Overgangszonen
Stemningsrum
Tag
Teknik
Tilbygningszonen
Tilgængelighed
Trad. sportsaktiviteter
Udezonen
Udtryk
Åbenhed

Artikel

 

Bog: Arkitektur Krop og Rum

Kunstakademiets Arkitektskoles Forlag udgiver bogen ´Arkitektur Krop og Rum´. Bogen er skrevet af Karin Skousbøll, ekstern lektor på Kunstakademiets Arkitektskole, og Helle Bøcken Wikke, medarbejder ved Center for Idræt of Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole.

Bogen fokuserer på arkitektur som ramme for motion og anden kropslig udfoldelse, specielt de mere bløde idrætsformer som yoga, pilates, gymnastik, dans og andre motionsformer, der især appellerer til mange kvinder. Disse aktiviteter foregå i sportshaller og andre rum, som ikke er specielt tænkt til formålet, og flere undersøgelser viser at der er behov for at tænke anderledes omkring de fysiske omgivelser, hvis det skal være attraktivt og oplevelsesrigt at motionere og holde sig i form – for begge køn!
Fritiden er dyrebar og de omgivelser, hvor vi skal vælge at træne kroppen, og afspænde både den og sindet, bør have en høj rumlig og arkitektonisk kvalitet for at skabe netop den oplevelsesværdi og berigelse som gør os til sundere og mere positive mennesker.

Bogens hensigt er derfor at give inspiration på feltet til såvel vore kolleger, arkitekterne, som til idrættens beslutningstagere omkring ny- og ombygning af faciliteter til de blødere idrætsgrene. Bogen fokuserer på en række udvalgte internationale eksempler, som repræsenterer sådanne idémæssige ‘indspil’ af rumlige strategier og arkitektoniske kvaliteter – eksperimenterende og sanselige rum, hvor såvel kroppen som sindet både kan udfordres og forkæles.

Bogen koster DKK 248 og kan købes efter den 8. april 2010 ved henvendelse til: Arkitektens Forlag, eksp@arkfo.dk eller www.arkfo.dk , eller Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek (KASB), bibliotek@kadk.dk