INFO OG BAGGRUND >        KONTAKT >        


Aktivitetszonen
Akustik
Bæredygtighed
Dagslys
Energi
Facade
Fleksibilitet
Gulv
Gymnastiksal
Ibrugtagning
Indeklima
Indretning
Konstruktioner
Kulturaktiviteter
Kunstlys
Markedsføring
Nye idrætsaktiviteter
Omklædningszonen
Opholdszonen
Organisation
Overgangszonen
Stemningsrum
Tag
Teknik
Tilbygningszonen
Tilgængelighed
Trad. sportsaktiviteter
Udezonen
Udtryk
Åbenhed

Artikel

 

Bog: Playable

Storbyen har altid været en scene, men i de seneste år har scenen fået ´et twist´ med kæmpemøbler, pilskæve boldbaner og urbane skattejagter. Også ude i landskabet er der blevet vendt op og ned på tingene med skovskulpturer, kunstige strande og tårne og drivtømmer.

I "Playable - bevægelsesinstallationer i by- og landskabsrum" rettes projektøren mod den mangfoldige ´bevægelseskunst´, der har sat strøm til det offentlige rum. Som scenografier kan landskabsrum, byinventar og samtidskunst understøtte vores muligheder for at mødes, opleve, sanse og lege. Med inviterende former, stemning og poesi, men også via udfordrende overraskelseselementer og drilsk provokation, er de med til at udforske og rammesætte sociale dynamikker.

Bogen tager pulsen på ´bevægelseskulturen´. Den går helt tæt på udvalgte eksempler på kunst, design og arkitektur, som i bogstavelig forstand drager os ind i en leg med vores omgivelser. Eksemplerne repræsenterer samtidig nye æstetikker og formudtryk i det offentlige uderum.

"Playable" præsenterer 24 internationale værker og projekter, der alle på forskellige vis gør vores uderum mere engagerende og legende. I seks tematiske kapitler undersøges og diskuteres disse spørgsmål: Hvad karakteriserer de aktiverende installationer? Hvad gør de ved landskabet? Hvad gør de ved byen, og hvad gør de ved os?

Bogen er til inspiration for alle, der vil være med til at udforme og diskutere rammerne for vores udeliv.